Kindermassage

Shantala Kindermassage (4 t/m 12 jaar) en jong volwassenen


In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid en gedragsproblemen.

De Shantala Kindermassage is hiervoor speciaal ontwikkeld. De Shantala Kindermassage is de meest veelzijdige kindermassage welke er bestaat en is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Bij de Shantala Kindermassage is het heel belangrijk om het kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte en ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Shantala Kindermassage kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen.

Tijdens de Shantala Kindermassage is het verplicht dat in de massagepraktijk een ouder/verzorger aanwezig is.

De massage voor kinderen bestaat niet alleen uit een massage met olie maar kan ook over de kleding heen gegeven worden. Er kan ook gedeeltelijk gemasseerd worden zoals alleen het hoofd, de voeten, de buik of misschien wel de rug en de benen. Er zijn vele mogelijkheden binnen deze massage. Ook de ouder of verzorger kan erbij betrokken worden.

Door middel van raadspelletjes, bewustwordingsspelletjes, massagekaarten enzovoort wordt er gekeken waar het kind behoefte aan heeft. Er wordt ook gekeken naar de leeftijd van het kind. Het belangrijkste is dat het kind zich op zijn gemak voelt.

Voordat de behandeling start moet de ouder/verzorger eerst een anamnese formulier invullen. Deze wordt opgestuurd zodat dit niet ten koste gaat van de behandeling. Het formulier stuurt u ook weer terug voordat de behandeling gepland staat.