Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor de hotstone massage gebruikte stenen zijn basalt stenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor goed de warmte vast. De in mijn salon gebruikte stenen zijn afkomstig uit de zee rond Hawaii. Eb en vloed hebben er voor gezorgd dat de stenen rond plat en glad zijn geworden.

 

Hoe ziet een hotstonemassage eruit?

Eerst worden een aantal stenen op de rug neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijv. op koude plekken of plekken die meer aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een een ander deel van het lichaam met warme olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. 

 Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen oplagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt.

 

Wat is het effect van een hotstonemassage?

Een hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstonemassage draagt bij aan :
 
  • Ontspanning
  • Stressvermindering
  • Betere doorbloeding
  • Ontspanning van stijve spieren
  • Hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten