Zwangerschapsmassage

Hoera je bent zwanger

Je zwangerschap is een mooie tijd, waarin er veel verandert in je lichaam. Een tijd waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen. Dat kan bij Studio My Hands door middel van een ontspannende Zwangerschapsmassage. Tijdens de zwangerschap kun je niet fijn meer op de buik liggen en dan gebruiken we technieken met een zijligging of zittend aan de tafel.

De voordelen van een Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap kun je last hebben van allerlei kwaaltjes. Vermoeidheid, minder of minder goed slapen, last van je rug, je nek of je bekken, onrustig benen, spataderen, het vasthouden van vocht, veranderende hormonen en angst voor de bevalling; het zorgt allemaal voor stress in je lichaam.

Een zwangerschapsmassage kan je hierbij helpen! Door de massage ervaar je je zwangerschap bewuster, je voelt de signalen die je lichaam afgeeft beter en je voelt je rustiger. Daardoor kun je je makkelijker ontspannen, ook tijdens de bevalling.

De massage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door je lichaam vervoerd, van en naar je kindje. De verbeterde doorbloeding heeft een verstevigende werking op je spieren en weefsels en geeft verlichting bij onrustige benen en spataderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ondergaan, beter slapen en minder last hebben van rugpijn. Ook treden er minder complicaties op tijdens je zwangerschap en bevalling. De massage vermindert stress en werkt kalmerend. Je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en daar ervaart je baby ook de voordelen van. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. Een zwangerschapsmassage is daarom ook echt een aanrader als geen je klachten hebt. Zo geniet je van een ontspannen zwangerschap!

De zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage duurt 45 minuten of 75 minuten.

De 1e keer dat je komt vindt er een korte intake plaats en duurt de behandeling dus iets langer. We bespreken het verloop van je zwangerschap en de massagebehandeling wordt uitgelegd. Bij de korte versie is de behandeling in zithouding maar zeer zeker ook erg ontspannen. Nek, schouders en rug en tevens armen en handen worden gemasseerd. Armen en hoofd worden ondersteund door de massagetafel op een comfortabele manier. Bij de behandeling van 75 minuten mag je op de massagebank gaan liggen en en d.v.m. van kussens en rollen worden de benen, buik en armen/borsten ondersteund, zodat je heerlijk kunt gaan liggen; het ontspannen kan beginnen! Na een half uur gaan we draaien op de andere zijde. Wil je niet meer liggen of gaat dat door omstandigheden niet dan passen we de houding aan door op een stoel plaats te nemen.

Je wordt gemasseerd met een natuurzuivere olie, speciaal gemaakt voor de zwangere vrouw.

Ik gebruik natuurlijke oliën van Volatile met Lavendel [rustgevend] of Mandarijn [verkwikkend].
De olie bestaat uit voedende en verzorgende amandelolie, jojoba en calendula: dit helpt zwangerschapsstriae voorkomen. De massage heeft een vochtafdrijvend effect op je armen, handen, benen en voeten. De spieren van je nek, schouders en onderrug worden door de massage ontspannen en versterkt. Drukpunten en reflex massagegrepen komen niet aan bod, dat is niet goed voor je tijdens je zwangerschap. Het hoofddoel van de zwangerschapsmassage is ontspanning; even helemaal niks! Heb je specifieke klachten aan bepaalde spieren, dan is een medische of een sportmassage wellicht beter voor je.

Je kunt van een zwangerschapsmassage komen genieten als je in het 2e trimester van je zwangerschap zit (vanaf 14 weken) en je een gezonde zwangerschap hebt. Jij en je baby kunnen tot het einde van je zwangerschap van de vele voordelen van een zwangerschapsmassage profiteren! Verwen jezelf en je baby dus ook tijdens je verlof met een (of meerdere) heerlijke massage(s). Zo zijn de laatste loodjes minder zwaar! Raadpleeg bij twijfel altijd je arts.

Contra-indicaties:
 • koorts
 • te hoge of te lage bloeddruk
 • bloedingen
 • ontstekingen op de huid
 • spataderen
 • duizeligheid
 • bloeduitstortingen
 • opgezwollen lymfeklieren
Nog enkele tips!
 • Wij hebben een kortingskaart.
 • De 5e behandeling geeft 25% korting!! Is de kaart vol en ga je de babymassage cursus volgen krijg je hierop ook nog eens € 5,00 korting.
 • In de cadeaushop vind leuke presentjes voor je vriendin of collega die zwanger is.
 • Een cadeaubon voor een zwangerschapsmassage of een babymassage cursus is ook een geweldig cadeau waarmee je je vriendin, zus, vrouw of collega eens heerlijk kunt verwennen.